blog-img

Doi bancheri de investiții își unesc forțele în cel mai activ boutique de consultanță din România.

Doi bancheri care au condus diviziile de investiții de la cele mai prezente bănci în piața de fuziuni și achiziții au decis să își unească forțele și să concureze pe cont propriu cu marii jucători din România, care asistă anual tranzacții de peste un miliard de euro.

Proiectul a luat naștere în 2017, când Bogdan Iliescu, directorul departamentului de Corporate Finance din BRD Groupe Societe Generale, a decis să înceapă o activitate în privat. Doi ani mai târziu, i s-a alăturat ca partener Alin Pop, fostul director al Diviziei de Investment Banking și Corporate Finance de la UniCredit.

Focusul companiei BI Corporate Finance este să asiste preponderent antreprenori locali, pe o piață dominată de nume străine, oferind o implicare directă din partea a doi specialiști cu o experiență cumulată, în sectorul financiar și de investiții, de peste 40 de ani.

“România este o piață în continuă creștere în ultimul deceniu și din ce în ce mai multe companii românești au reușit să se dezvolte astfel încât ajungă la un nivel la care fie atrag direct interesul marilor jucători internaționali, fie sunt în căutarea unui partener pentru dezvoltare, cum ar fi fondurile locale sau internaționale de investiții. În oricare dintre aceste situații, pentru antreprenorul local este foarte important aibă alături un profesionist, care poate să îl ghideze prin toate hățișurile unei tranzacții și, în primul rând, să îl ajute să maximizeze rezultatele unei operațiuni de vânzare.”

 

Bogdan Iliescu, Fondator

Iliescu activează de peste 20 de ani în zona de consultanță M&A și piețe de capital, fiind directorul diviziei de investment banking din BRD aproape o decadă, timp în care realizat cu success numeroase proiecte de referință: IPO-ul Electrică SA (444 milioane euro), emisiunile de obligațiuni pentu GDF Suez (300 milioane lei) și Garanti Bank, achiziția LaDorna alături de Lactalis.

Alin Pop, vine cu o experiență de peste 18 ani în domeniul financiar bancar, fiind implicat în diverse zone cum ar fi proiecte de împrumuturi sindicalizate, leveraged finance, fuziuni și achiziții precum și în piețe de capital.

Contactează-ne pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cele mai importante decizii strategice și tranzacții.