BICF a asistat acționarii Eco Euro Doors în vânzarea a 70% din acțiuni către ROCA Industry

Firmă locală de consultanță în fuziuni și achiziții BI Corporate Finance (BICF), unul dintre principalii actori de pe piața românească de profil a asistat compania Eco Euro Doors în vânzarea către fondul de investiții ROCA Industry. Tranzacția va fi finalizată după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Eco Euro Doors cel mai mare producător român de uși destinate uzului rezidențial, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 de unități produse în 2021 se va alătura astfel altor două companii din portofoliul ROCA Industry – BICO Industries și Sarcom.

”Suntem încântați că am coordonat și încheiat cu succes încă o tranzacție semnificativă în domeniul materialelor de construcții din România. După ce pe parcursul ultimilor doi ani am fost implicați în tranzacții de referință din domeniu precum preluarea Adeplast de către Sika sau achiziția Duraziv de către Saint-Gobain, iată că am reușit să realizăm încă o operațiune importantă în care am asistat un antreprenor autohton să-și realizeze planurile de dezvoltare. Suntem recunoscători pentru încrederea pe care acționarii Eco Euro Doors ne-au acordat-o pentru a-i reprezenta în acest proces și întregii echipe implicate pentru sprijinul acordat în ultimele luni.”

 

Bogdan Iliescu, Managing Partner, BICF Corporate Finance

 

"Cu ajutorul echipei de la BICF am intrat astăzi într-o nouă etapă de dezvoltare și suntem bucuroși să ne alăturăm ROCA Industry. Ultimele luni au fost foarte intense pentru echipa noastră, dar munca a fost acompaniată de success și dorim să le mulțumim colegilor de la BICF pentru profesionalismul și implicarea lor, fără de care nu am fi reușit această tranzacție.”

 

Claudiu Cașvean, founder of Eco Euro Doors

BICF Corporate Finance este o firmă locală de consultanță în M&A cu sediul în București, cu capital 100% românesc. BICF furnizează servicii de consultanță de înaltă calitate pentru acționari, management, consilii de administrație și investitori. BICF este specializată în fuziuni și achiziții, strategii de intrare pe piață, planificare financiară, evaluare, consultanță în domeniul piețelor de capital, restructurări de afaceri și strategii de creștere. Compania a fost fondata si este condusa de Bogdan Iliescu (ex-Managing Director al departamentului de Corporate Finance BRD - Groupe Société Générale) impreuna cu Alin Pop (ex-Managing Director al departamentului de Investment Banking Unicredit Romania).

Alături de serviciile de consultanță în fuziuni și achiziții, BICF Corporate Finance se bazează pe experiența extensivă a echipei în domeniul finanțelor corporative, a piețelor de capital și a atragerii de capital pentru a oferi clienților suport în aceste arii.

ECO EURO DOORS este o companie cu capital integral românesc fondată în Reghin în anul 1994. În urma cu 15 ani a început producția locală de uși iar în 2009 a finalizat construcția unei fabrici moderne pe o suprafață totală de 60.000mp din care 5.000mp hale de producție și peste 13.000mp spații de stocare, dotată cu utilaje performante și roboți industriali. Producția este axată în principal pe realizarea ușilor de interior și a accesoriilor.

Eco Euro Doors produce astăzi peste 180.000 de uși pe an din MDF, HDF, lemn masiv rașinos și fag,  având toată gama de finisaje, de la cel economic cu vopsele pentru interior până la finisajul premium cu melamină, acompaniate de feronerie de calitate. Pentru a asigura continuitatea și calitatea producției compania utilizează lemn din surse regenerabile din zona adiacentă Reghinului și livrarea produselor finite se face în timp record cu ajutorul parcului auto propriu. Societatea își comercializează produsele la nivel național prin lanțuri DYI, distribuitori de materiale de construcții, retaileri dar și direct către clienți finali sau dezvoltatori imobiliari.

Contactează-ne pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cele mai importante decizii strategice și tranzacții.