O nouă tranzacție majoră are loc pe piața locală a construcțiilor

București, 27 mai – Firmă locală de consultanță în M&A BICF Corporate Finance, unul dintre principalii actori de pe piața românească de profil a asistat compania Saint-Gobain în preluarea grupului românesc Duraziv. Echipa implicată în aceasta tranzacție a fost formată din Bogdan Iliescu, Alin Pop, Bogdan Cîmpean și Ioana Prăjinariu. Tranzacția va fi finalizată după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Grupul Saint-Goban, cu o cifră de afaceri de 38,12 miliarde euro în anul 2020, este prezent în România prin intermediul a 4 companii, 9 mărci și 12 site-uri industriale, fiind unul din liderii pieței locale de materiale de construcții. Înființată în anul 2003, compania Duraziv este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători locali de adezivi, mortare, vopseluri, tencuieli decorative și profile metalice.

”Suntem încântați că am coordonat și încheiat cu success încă o tranzacție de referință în domeniul materialelor de construcții din România. La doar un an de la finalizarea cu succes a procesului de vânzare al Adeplast către Sika, ne bucură, să anunțăm achiziția Duraziv de către Saint-Gobain. Consolidarea operațiunilor Saint-Gobain pe piața locală prin achiziția Duraziv certifică încă o dată potențialul pe care România îl prezintă și transmite un semnal de încredere și pentru alți investitori de talie globală. Suntem recunoscători pentru încrederea pe care Saint- Gobain ne-a acordat-o pentru a-i reprezenta în acest proces și întregii echipe implicate pentru sprijinul acordat în ultimele luni.”

 

Bogdan Iliescu, Managing Partner, BICF Corporate Finance

”Finalizarea acestei tranzacții reprezintă un nou pas concret în implementarea angajamentului Saint-Gobain România de a oferi clienților săi o paletă cât mai diversă și înaltă calitativ de produse și servicii. Vorbim de o investiție majoră, care va întări competitivitatea și performanța noastră pe piața de construcții locală, în beneficiul final al clienților români.”

 

Ovidiu Păscuțiu, CEO, Saint–Gobain, România.

BICF Corporate Finance este o firmă locală de consultanță în M&A cu sediul în București, cu capital 100% românesc. BICF furnizează servicii de consultanță de înaltă calitate pentru acționari, management, consilii de administrație și investitori. BICF este specializată în fuziuni și achiziții, strategii de intrare pe piață, planificare financiară, evaluare, consultanță în domeniul piețelor de capital, restructurări de afaceri și strategii de creștere. Compania a fost fondata si este condusa de Bogdan Iliescu (ex-Managing Director al departamentului de Corporate Finance BRD - Groupe Société Générale) impreuna cu Alin Pop (ex-Managing Director al departamentului de Investment Banking Unicredit Romania).

Contactează-ne pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cele mai importante decizii strategice și tranzacții.